Osnovne informacije o prikupljanju ličnih podataka

Obavezujemo se da ćemo čuvati privatnost svih naših kupaca. Prikupljamo samo neophodne, osnovne podatke o kupcima/korisnicima i podatke neophodne za poslovanje i informisanje korisnika u skladu sa dobrim poslovnim običajima i u cilju pružanja kvalitetne usluge. Dajemo kupcima mogućnost izbora uključujući mogućnost odluke da li žele ili ne da se izbrišu sa mailing lista koje se koriste za marketinške svrhe. Svi podaci o korisnicima/kupcima se strogo čuvaju i dostupni su samo zaposlenima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi zaposleni i naši poslovni partneri odgovorni su za poštovanje načela zaštite privatnosti.

E-radnja.com poštuje i štiti vašu privatnost. U nastavku se nalaze detaljnije informacije o načinu na koji obrađujemo vaše osobne podatke.

U ovim se Pravilima o zaštiti privatnosti opisuju naše metode obrade podataka koje pružaju ili prikupljaju naše digitalne platforme koje posjetiteljima omogućuju pristup našoj web-adresi i upotrebu naših usluga. Ova Pravila o zaštiti privatnosti pripremljena su u skladu s opštom uredbom o zaštiti podataka Europske unije (GDPR) i odredbama navedenima u lokalnom zakonodavstvu.

Ova Pravila o zaštiti privatnosti primjenjuju se na sljedeće kategorije pojedinaca: - kupce,
- potencijalne kupce,
- korisnike naše web-stranice,
- naše dobavljače i poslovne partnere.

Vaša prava

U okviru obrade ličnih podataka, zagarantovana su vam određena prava. Da biste ih primijenili, obratite nam se u pisanom obliku.

Imajte na umu da vam možda nećemo moći pružiti određene proizvode i usluge ako nam ne dopustite prikupljanje vaših ličnih podataka. Osim toga, neke od naših usluga takođe neće moći uzeti u obzir vaše interese i preferencije. S vama ne možemo sklopiti ugovor ako nam, na primjer, ne dostavite adresu za dostavu zato što ne možemo garantovati isporuku proizvoda koje ste naručili ako nemamo vašu adresu.

Svoja prava možete ostvariti tako da nas kontaktirate pismenim putem na adresu Abdića 3, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina i na kovertu dodate napomenu „Zaštita ličnih podataka” ili e-poštom na support@e-radnja.com i u predmet poruke napišete „Zaštita ličnih podataka”. Odgovorićemo na vaš zahtjev u roku od 15 dana, pri čemu se navedeni rok može produžiti za dodatnih 15 dana. U slučaju produženja roka, obavijestićemo vas o navedenom produženju u prvih 10 dana od primitka vašeg zahtjeva.

Dostupna su vam sljedeća prava:

- Pristup ličnim podacima: možete zatražiti da vam pružimo podatke o tome obrađujemo li vaše lične podatke i, ako je to slučaj, možete tražiti da vam omogućimo pristup vašim ličnim podacima i informacijama povezanima uz obradu (lični podaci koje obrađujemo i odakle potiču).
- Ispravljanje ličnih podataka: možete zatražiti da ispravimo ili izmijenimo nepotpune ili netačne podatke koje o vama obrađujemo.
- Ograničenje obrade ličnih podataka: možete zatražiti da ograničimo obradu vaših ličnih podataka (ako se na primjer provjerava tačnost ili cjelovitost vaših ličnih podataka).
- Brisanje ličnih podataka: možete zatražiti da izbrišemo vaše lične podatke (ne možemo izbrisati lične podatke pohranjene na temelju pravnih zahtjeva ili ugovornog odnosa).
- Izdvajanje ličnih podataka: možete zatražiti da vam pružimo lične podatke koje ste nam dostavili u strukturiranom, uobičajeno upotrebljavanom, strojno čitljivom formatu.
- Povlačenje privole: u bilo kojem trenutku imate pravo povući svoju privolu povezanu s upotrebom ličnih podataka koje prikupljamo i obrađujemo na temelju vaše privole. Svoju privolu možete povući upotrebom bilo koje metode navedene u ovim pravilima. Povlačenje privole neće imati negativnih posljedica; moguće je, međutim, da vam zbog povlačenja privole više nećemo moći pružati određene usluge.
- Prigovor na obradu ličnih podataka: imate pravo uložiti prigovor u pogledu obrade vaših ličnih podataka, ako se ta obrada odnosi na svrhe izravnog marketinga ili prijenos vaših ličnih podataka trećim stranama u svrhe izravnog marketinga. Osim toga, možete uložiti prigovor na obradu vaših ličnih podataka ako se oni upotrebljavaju u svrhe izravnog marketinga s pomoću prilagođenih ili pojedinačnih ponuda (tzv. „profiliranje”). Možete uložiti prigovor u vezi s bilo kojom metodom navedenom u ovim pravilima.
- Pravo na prijenos podataka: imate pravo zatražiti evidenciju ličnih podataka koje ste nam dostavili. Zapis ćemo vam dostaviti u strukturiranom, uobičajeno upotrebljavanom i strojno čitljivom formatu. Te podatke zatim možete proslijediti drugom izvršitelju obrade po vašem izboru. Kad god je tehnički izvedivo, možete zatražiti da se vaši lični podaci prenesu izravno drugom izvršitelju obrade.

Obavještavamo vas da, kako bi se garantovla pouzdana identifikacija u slučaju ostvarivanja prava koja se odnose na osobne podatke, izvršitelj obrade može od vas tražiti da im dostavite dodatne podatke, a traženu radnju može odbiti provesti samo ako može dokazati da vas ne mogu pouzdano identificirati.

Izmjene pravila o zaštiti privatnosti

Ovu obavijest možemo mijenjati s vremena na vrijeme kako bismo je prilagodili najnovijim tehnologijama, industrijskoj praksi, pravnim zahtjevima ili drugim svrhama. Primjenjivu verziju pravila o zaštiti privatnosti objavićemo na našim digitalnim platformama. Preporučujemo da povremeno pregledavate naša pravila o zaštiti privatnosti. Ako to zahtijeva primjenjivo zakonodavstvo, zatražit ćemo vašu privolu prije uvođenja bilo kakvih izmjena.